محل تبلیغات شما

http://s7.picofile.com/file/8387492626/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C_%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%85.jpg

 

موضوع شيوه زندگي سالم، به خودي خود موضوع مهمي مي­باشد. هم ­زمان با كاهش بودجه هاي دولتی، فشار به مردم براي برخورداري از يك زندگي سالم افزايش مي­يابد. در چنين حالتي سياست گذاران بايد به نقش رهبري خود در اين زمينه متفكرانه بيانديشند و بيش از گذشته به كاهش تنش بين مسووليت های فردي (من چه بايد بكنم) و نیز مسووليت های اجتماعي (ما چه بايد بكنيم، من براي آن چه كه در اطرافم رخ مي­دهد چه بايد بكنم) مردم و استقرار محيط هاي سالم در جوامع، انتخاب سياست های سالم و كاهش شكاف عدالت اجتماعي توجه نمايند.

تصور مي شود مهم­ترين موانع انتخاب شيوه زندگي سالم، شامل نحوه تعريف و پذيرش مفهوم آن و توان مردم به ­ويژه اقشار با وضعيت اقتصادي و اجتماعي پايين براي رعايت شيوه زندگي سالم باشد. در واقع بايد به اين سؤال ها جواب دهيم:

- آيا شيوه زندگي سالم، مفهومي مفيد مي باشد؟

- تعيين كننده هاي انتخاب شيوه زندگي، چه هستند؟

- چه رويكردهايي براي توسعه شيوه زندگي سالم استفاده شده­اند و آيا آن ها اثربخش بوده اند؟

- فرآيندهاي اجتماعي و عمومي، چگونه مي­توانند شيوه زندگي سالم را توسعه دهند؟

يك شيوه زندگي سالم بايد با محيط اجتماعي خودش سازگار باشد و جز با تصور آن به عنوان مجموعه اي از مداخله­هاي هماهنگ با شيوه زندگي گروه­هاي هدف، احتمال موفقيت برنامه­هايش اندك خواهد بود.

شيوه زندگي سالم، منبعي ارزشمند براي كاهش شيوع و تأثير مشكلات بهداشتي و ايمني، ارتقاي سلامت، تطابق با عوامل استرس زاي زندگي و بهبود كيفيت زندگي مي­باشد با اين حال، قانع كردن مردم به اين كهسلامت يك سرمايه مناسب است و ايجاد انگيزه براي خلق فرهنگي سلامت پرور فرآيندي پيچيده   مي­باشد.

آسيب و بيماري هزينه بر است. بخش قابل ملاحظه­اي از منابع افراد، خانواده­ها و جوامع براي پاسخ گويي مقتضي به بيماري و آسيب و رهايي از مشكلات سلامت  هزينه مي شود. افزايش شيوع بيماري­هاي مزمن و شرايط ناتوان­كننده، همراه با اميد به زندگي بيشتر و افزايش ميانگين سن مردم، از عوامل اثبات شده افزايش بار بيماري و آسيب هستند­. شرايطي نظير بيماري قلبي، سرطان، ديابت، بيماري­هاي مفصلي و ناراحتي­هاي رواني؛ مسوول بخش عمدة مرگ و ناتواني­اند. تاكنون استراتژي­هاي اصلي ما براي برخورد با اين شرايط، تكيه بر اراية مراقبت­هاي باليني ويژه توسط متخصصان ماهر بهداشتي بوده است اما شرايط امروز حاكي از آن است كه جز با آغاز اقدام جدي براي  ارتقاي سلامت، نمي­توان براي بهبود شرايط اقدام نمود. برنامه­هاي جديد بايد شامل توسعه اقدام­هاي مؤثرتري به­ جاي مداخله­هاي جاري براي پاسخگويي به بيماري­ها و آسيب ها باشد.

بسياري از مشكلات بهداشتي قابل پيشگيري اند يا حداقل مي توان وقوع شان را به تعويق انداخت. همچنين در طول 20 سال گذشته مشاهده شده است كه بخش قابل توجهي از 10 عامل مرگ، ناشي از عوامل قابل تعديل اجتماعي و شيوه زندگي مي باشد.

برخي از مشكلات بهداشتي به سهولت رفع شدني است مثل نبستن كمربند ايمني اما بسياري از مشكلات بهداشتي نظير عدم تحرك فيزيكي، تغذيه نا­مناسب، استعمال سيگار و سوءمصرف مواد ريشه در فرهنگ و شرايط اقتصادي اجتماعي مردم دارند و رويارويي با آن ها بسيار مشكل است.

منبع : www.sid.ir

 

بهترین نوع سبک زندگی

شیوه ی زندگی سالم

عوامل فردی موثر در گرایش به مصرف مواد مخدر

زندگي ,شيوه ,اجتماعي ,بايد ,مي ,بهداشتي ,شيوه زندگي ,زندگي سالم ,مشكلات بهداشتي ,از مشكلات ,زندگي سالم، ,شيوه زندگي سالم،

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شعر ها و ترانه ها/ رستم رسولي